Muško zdravlje

Veza pretilosti i raka debelog crijeva

Objavljeno 22.05.2017.

HealthDay

Muškarcima koji su imali višak kilograma u djetinjstvu i mladoj odrasloj dobi kasnije prijeti veći rizik obolijevanja od raka debelog crijeva, utvrdili su danski znanstvenici.
Veza pretilosti i raka debelog crijeva
 

Istraživači iz bolnice Bispebjerg u Kopenhagenu su za potrebe nove studije pratili više od 61000 ispitanika rođenih između 1939. i 1959. godine.

Pokazalo se kako muškarcima koji su bili pretili u dobi od sedam godina i u mladoj odrasloj dobi prijeti prosječno dvostruko veći rizik obolijevanja od raka debelog crijeva.

Znanstvenici napominju kako nema povećanja rizika obolijevanja od raka debelog crijeva kod muškaraca koji su bili pretili u djetinjstvu, ali su zatim u odrasloj dobi izgubili suvišne kilograme.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(11)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.