Prehrana

Kako pripremati gljive?

Objavljeno 23.05.2017.

BBC News

Hranjive tvari je u gljivama najlakše zadržati ako se pripremaju u mikrovalnoj pećnici ili na roštilju, objavili su španjolski znanstvenici.
Kako pripremati gljive?
 

Uz pomoć ovih metoda u gljivama se zadržava znatno više antioksidansa nego kuhanjem ili prženjem, piše stručni časopis International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Dodavanje ulja gljivama koje se pripremaju na roštilju može znatno popraviti njihovu nutritivnu vrijednost, naglašavaju istraživači nakon testiranja četiriju vrsta gljiva.

Gljive su dobar izvor proteina, vlakana te vitamina B, C, D i E, a imaju malu kalorijsku vrijednost i nizak udio masti.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.