Ostalo

Razvoj personalizirane medicine

Objavljeno 27.05.2017.

IRB

Institut Ruđer Bošković (IRB), Genos i Specijalna bolnica Sveta Katarina su u petak potpisali ugovor o suradnji koji će omogućiti razvoj personalizirane medicine - liječenje svakog pojedinog pacijenta na temelju analize njegova genoma.
Razvoj personalizirane medicine
 

Strateška suradnja IRB-a, Genosa i Svete Katarine obuhvaća sudjelovanje u zajedničkim znanstvenim projektima, razvijanje inovativnih metoda, postupaka i patenata, sudjelovanje i organiziranje znanstvenih skupova te zajedničku komercijalizaciju rezultata istraživanja.

IRB će osigurati pristup strateškoj znanstvenoj infrastrukturi i ljudskim potencijalima te predvoditi i koordinirati istraživačko-razvojne aktivnosti, dok će Sveta Katarina razvijati translacijsku medicinu, odnosno predvoditi i koordinirati klinička istraživanja koja povezuju znanost i bolesnički krevet.

Genos je zadužen za analizu glikana i oblikovanje rezultata istraživanja u proizvode i usluge za hrvatsko i svjetsko tržište.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(13)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.