Tjelovježba

Tjelesna neaktivnost tinejdžera

Objavljeno 20.06.2017.

CBS News

Istraživanje provedeno u SAD na Johns Hopkins University sugerira kako je tjelesna aktivnost prosječnog tinejdžera usporediva s onom prosječne osobe u dobi od 60 godina.
Tjelesna neaktivnost tinejdžera
 

Znanstvenici su se koristili podacima prikupljenima od oko 12500 osoba različitih dobnih skupina koje su tijekom tjedan dana nosile uređaje za mjerenje tjelesne aktivnosti.

Pokazalo se kako 25% dječaka i 50% djevojčica u dobi od 6 do 11 godina te 50% mladića i 75% djevojaka u dobi od 12 do 19 godina ne udovoljava preporukama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o potrebnoj količini tjelesne aktivnosti.

Ovim dobnim skupinama se preporučuje najmanje 60 minuta umjerene do intenzivne tjelesne aktivnosti dnevno.

Nakon završetka tinejdžerske dobi, jedino povećanje učestalosti tjelesne aktivnosti se bilježi u 20-im godinama života.

Nakon toga u srednjoj i starijoj životnoj dobi dolazi do novog pada učestalosti tjelesne aktivnosti, posebno kod muškaraca, objavio je stručni časopis Preventive Medicine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.