Ostalo

Cjepivo za snižavanje kolesterola

Objavljeno 21.06.2017.

BBC News

Istraživači s bečkog sveučilišta u na uzorku od 72 ispitanika započeli testiranja cjepiva namijenjenog snižavanja koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi.
Cjepivo za snižavanje kolesterola
 

Eksperimenti provedeni na miševima su pokazali kako novo cjepivo može smanjiti rizik za nastanak potencijalno opasnih naslaga na stijenkama krvnih žila te spriječiti razvoj bolesti srca.

Kod životinja koje su primile cjepivo je koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi tijekom sljedećih 12 mjeseci bila smanjena za do 50%.

Ako i predstojeća testiranja budu uspješna, novo cjepivo bi se u uporabi moglo naći za 6 godina, piše European Heart Journal.

Djelovanje cjepiva se temelji na poticanju imunološkog sustava organizma da napadne protein po imenu PCSK9.

Riječ je o proteinu koji omogućuje povećanje koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola u krvi.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(8)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.