Ostalo

Novi test za rak usne šupljine

Objavljeno 21.06.2017.

Bioscience Technology

Belgijski i australski znanstvenici su razvili test koji na temelju uzorka sline ukazuje na povećanje rizika obolijevanja od raka usne šupljine.
Novi test za rak usne šupljine
 

Istraživači iz tvrtke MDxHealth i Queensland University of Technology pojašnjavaju kako se djelovanje testa temelji na otkrivanju abnormalne metilacije DNK koja je karakteristična za ranu fazu razvoja tumora.

Na taj način je uz visok stupanj preciznosti moguće identificirati osobe s povećanim rizikom za rak usne šupljine.

Rak usne šupljine jedan je od najčešćih karcinoma glave i vrata.

U najvećem broju slučajeva se rak usne šupljine otkriva u uznapredovalom stadiju kada su smanjeni izgledi za uspjeh liječenja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(10)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.