Prehrana

Maslinovo ulje koristi pamćenju

Objavljeno 23.06.2017.

USA Today

Nalazi američkih znanstvenika s Temple University povezuje konzumaciju ekstra djevičanskog maslinovog ulja sa smanjenjem rizika za slabljenje pamćenja.
Maslinovo ulje koristi pamćenju
 

Kod životinja koje su češće konzumirale ekstra djevičansko ulje je uočena i bolja sposobnost učenja novih sadržaja te reduciranje stanja povezanih s Alzheimerovom bolešću.

Eksperimenti provedeni na miševima su potvrdili kako je unos ekstra djevičanskog maslinovog ulja povezan s očuvanjem veza između neurona i smanjenjem rizika za upalne procese u mozgu

Kako piše znanstveni časopis Annals of Clinical and Translational Neurology, kod životinja koje su konzumirale ekstra djevičansko maslinovo ulje je bila izraženija aktivacija procesa autofagije ili odstranjivanja suvišnih tvari i toksina iz stanica mozga.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.