Muško zdravlje

Veza dobi muškarca i uspjeha IVF-a

Objavljeno 04.07.2017.

BBC News

Izgledi za uspjeh postupka in vitro oplodnje (IVF) su veći za mlađe muškarce, pokazuje istraživanje znanstvenika s Harvarda.
Veza dobi muškarca i uspjeha IVF-a
 

Novi nalazi su rezultat analize podataka koji se odnose na gotovo 19000 ciklusa IVF-a.

Znanstvenici vjeruju kako je smanjenje izgleda za uspjeh IVF-a u slučaju uključenosti starijih muškaraca posljedica veće prisutnosti mutacija spermija te smanjenja brojnosti spermija.

Ranije studije su ukazale na veću učestalost genetskih pogrešaka u spermijima starijih muškaraca te posljedično povećanje rizika za autizam i shizofreniju kod djece.

Prema novim nalazima, muškarci u dobi od 40 do 42 godine su imali prosječno 46% manje izglede za uspjeh IVF-a nego muškarci u dobi od 30 do 35 godina.

Znanstvenici naglašavaju kako se ovi nalazi odnose na situacije kada je žena uključena u IVF mlađa od 30 godina.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(11)
4.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.