Ostalo

Srčani udari su najčešći ponedjeljkom

Objavljeno 17.07.2017.

HealthDay

Istraživanje provedeno u Švedskoj na sveučilištu u Uppsali sugerira kako se srčani udari najčešće događaju ponedjeljkom ujutro.
Srčani udari su najčešći ponedjeljkom
 

Analizom podataka za oko 156000 pacijenata hospitaliziranih zbog srčanog udara je utvrđeno kako se povećani rizik bilježi i tijekom zimskih praznika.

S druge strane, srčani udari su najmanje česti u danima vikenda i tijekom ljetnih praznika, objavio je American Heart Journal.

Ranije studije su povezale izloženost stresu i povećanje rizika za srčani udar.

Osim redovitog stresa koji prati početak radnog tjedna, to mogu biti i događaji poput nogometnih utakmica ili potresa, pojašnjavaju istraživači.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.