Majka i dijete

Kako smanjiti izglede za carski rez?

Objavljeno 21.07.2017.

HealthDay

Kvalitetna prehrana i redovita tjelesna aktivnost u trudnoći mogu za 10% smanjiti izglede za porod carskim rezom, pokazuje istraživanje provedeno uz sudjelovanje 12500 ispitanica.
Kako smanjiti izglede za carski rez?
 

Zdrave životne navike u trudnoći su povezane i sa smanjenjem rizika za druge komplikacije u trudnoći i pri porodu, dodaju znanstvenici s Queen Mary University u Londonu.

Posebno je izraženo smanjenje rizika za gestacijski dijabetes - za 24%.

Kako piše British Medical Journal, preporučuje se češća konzumacija vlakana, ribe i maslinovog ulja, uz izbjegavanje zašećerenih napitaka.

Većina stručnjaka trudnicama koje nemaju zdravstvenih ograničenja preporučuje 150 minuta umjerene tjelesne aktivnosti tjedno.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(8)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.