Ostalo

Nova jedinica za liječenje u KBC Zagreb

Objavljeno 22.07.2017.

KBC Zagreb

U petak je u KBC Zagreb kao prva u Hrvatskoj otvorena Jedinica za liječenje zatajenja crijevne funkcije.
Nova jedinica za liječenje u KBC Zagreb
 

U jedinici će se liječiti pacijenti koji su zbog operativnih zahvata ili upalnih bolesti izgubili funkciju crijeva te im je nužan poseban način prehrane, tzv. parenteralna prehrana.

Na otvorenju je najavljeno kako će se u dogledno vrijeme započeti i s transplantacijom crijeva.

Očekuje se da će se u jedinici godišnje liječiti pedesetak pacijenata s težim oblicima zatajenja crijevne funkcije, te više stotina onih koji imaju prolazni oblik zatajenja nakon kirurških zahvata.

Smanjenjem mase i duljine crijeva se kod ovih pacijenata gubi funkcija potrebna za probavu i ti ljudi moraju dobivati intenzivnu nadoknadu kako tekućine, tako i svih potrebnih hranjivih tvari.

Radi se o otopinama koje sadrže više od 50 komponenti, a daju se izravno u krvne žile, te su u stanju održati bolesnika u normalnom nutritivnom stanju godinama.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.