Majka i dijete

Višak kilograma i gestacijski dijabetes

Objavljeno 15.08.2017.

HealthDay

Povećanje tjelesne mase nakon poroda je povezano s povećanjem rizika za gestacijski dijabetes tijekom sljedeće trudnoće, pokazuje istraživanje norveških znanstvenika.
Višak kilograma i gestacijski dijabetes
 

Poznati čimbenici rizika za gestacijski dijabetes su i tjelesna masa prije začeća te povećanje tjelesne mase tijekom trudnoće, dodaju istraživači sa sveučilišta u Bergenu.

Nalazi koje je objavio znanstveni časopis PLOS Medicine su prikupljeni od oko 24200 ispitanica koje su rodile između 2006. i 2014. godine.

Rizik za gestacijski dijabetes se povećavao proporcionalno s povećanjem indeksa tjelesne mase ispitanica, te je kod onih koje su imale najviše suvišnih kilograma bio čak peterostruko veći od prosjeka.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.