Muško zdravlje

Matične stanice - rješenje za ćelavost?

Objavljeno 16.08.2017.

Digital Trends

Istraživanje provedeno na University of California ukazuje na mogućnost aktivacije matičnih stanica u tretiranju ispadanja kose, piše časopis Nature Cell Biology.
Matične stanice - rješenje za ćelavost?
 

Matične stanice se u odgovarajućim okolnostima mogu razviti u bilo koji tip tkiva u organizmu, a sada se pokazalo kako njihova aktivacija u folikulima može potaknuti ponovni rast kose.

Prema novim nalazima, matične stanice iz folikula imaju specifičan metabolizam na koji je moguće utjecati i uz pomoć gena i uz pomoć lijekova.

Eksperimenti provedeni na životinjama su već rezultirali identifikacijom dvaju lijekova koji mogu potaknuti ponovni rast kose.

Svaki od lijekova do aktivacije matičnih stanica u folikulima dovodi uz pomoć različitog biološkog mehanizma, a njihov učinak još nije provjeren na ljudima.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(12)
3.7 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.