Mladi

Depresija kod tinejdžera i nasilje

Objavljeno 23.08.2017.

HealthDay

Prisutnost depresije kod tinejdžera može biti povezana s povećanjem rizika za počinjenje nasilnih kaznenih djela, sugerira istraživanje provedeno na University of Oxford.
Depresija kod tinejdžera i nasilje
 

Britanski znanstvenici su se koristili podacima za oko 62000 ispitanika starijih od 13 godina iz Velike Britanije, Finske i Nizozemske.

Kako piše Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, uočena veza je bila najizraženija u Finskoj gdje je zbog nasilnih kaznenih djela bilo osuđeno 7% tinejdžera s depresijom i 4% tinejdžera bez dijagnoze depresije.

Čimbenici koji doprinose ovoj pojavi mogu uključivati povećanu impulzivnost i lošu samokontrolu, vjeruju istraživači.

Po njihovim riječima, nova studija dodatno naglašava važnost ranog početka liječenja depresije kod tinejdžera.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.