Majka i dijete

Nova studija o učinku majčinog mlijeka

Objavljeno 24.08.2017.

Infection Control Today

Američki znanstvenici s Vanderbilt University su utvrdili kako ugljikohidrati iz majčinog mlijeka imaju niz antibakterijskih svojstava.
Nova studija o učinku majčinog mlijeka
 

Osim što samostalno mogu zaštititi bebe od bakterijskih infekcija, ovi ugljikohidrati iz skupine oligosaharida pojačavaju učinkovitost proteina iz majčinog mlijeka čija su antibakterijska svojstva već poznata.

Proučavani ugljikohidrati su se pokazali učinkoviti protiv streptokoka, ali i niza bakterija odgovornih za najveći broj bolničkih infekcija.

Majčino mlijeko se sastoji od složene mješavine proteina, masti i ugljikohidrata.

Omjeri ovih sastojaka se kontinuirano mijenjaju, a dosad su najbolje bila istražena antibakterijska svojstva proteina iz majčinog mlijeka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.