Mladi

Nova ambulanta u rovinjskoj bolnici

Objavljeno 07.09.2017.

Dr. Martin Horvat Rovinj

Rovinjska Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Prim. dr. Martin Horvat", zajedno s Dječjom bolnicom Kantrida, otvara Dječju ambulantu za skolioze.
Nova ambulanta u rovinjskoj bolnici
 

Ambulanta će imati multidisciplinarni tim u kojem će biti dječji fizijatar i ortoped, fizioterapeut i ortotičar kako bi se pacijentima omogućio široki spektar usluga na jednom mjestu.

Od problema iskrivljenosti kralježnice pati gotovo 5% populacije.

Kako je priopćeno, ni jedna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj zasad nema sve potrebne preduvjete i kadrove za liječenje idiopatskih skolioza.

Adolescentna idiopatska skolioza iskrivljenost je kralježnice u inače zdravih adolescenata, u dobi od 10 godina pa do koštane zrelosti, a uzrok joj je nepoznat.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.