Mladi

Učinak zabrana pušenja na djecu

Objavljeno 07.09.2017.

HealthDay

Analiza rezultata 41 ranije provedene studije povezuje uvođenje zabrana pušenja sa smanjenjem rizika za hospitalizaciju djece zbog respiratornih infekcija.
Učinak zabrana pušenja na djecu
 

Prema podacima prikupljenima u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji, nakon uvođenja zabrana pušenja se bilježi 18%-tno smanjenje učestalosti respiratornih infekcija koje zahtijevaju hospitalizaciju djece.

Uz to, rizik za teške napadaje astme kod djece se smanjuje za 10%, objavio je znanstveni časopis The Lancet Public Health.

Nizozemski znanstvenici s Medicinskog centra Erasmus u Rotterdamu su izračunali i kako nakon uvođenja zabrana pušenja dolazi do 4%-tnog smanjenja učestalosti preuranjenih poroda.

U istraživanju su korišteni podaci za 2,7 milijuna hospitalizacija djece i 57 milijuna poroda.

Procjenjuje se kako poteškoće sa zdravljem koje su posljedica pušenja godišnje u svijetu izazivaju troškove od oko 1400 milijardi američkih dolara.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.