Prehrana

Zagreb: Kampanja "Volim vitamine"

Objavljeno 12.09.2017.

www.zagreb.hr

"Volim vitamine" naziv je edukativne kampanje je počela 12. rujna i trajat će do kraja godine u jedanaest zagrebačkih srednjih školama i učeničkih domova.
Zagreb: Kampanja "Volim vitamine"
 

Kroz edukativne radionice srednjoškolci će biti podrobnije upoznati s prehrambenim sadržajem i pravilnom pripremom namirnica, uz poseban naglasak na važnost redovitog i dovoljnog unosa vitamina i minerala.

Kampanja je namijenjena i njihovim roditeljima.

U razdoblju adolescencije potrebe za unosom vitamina i minerala povećane su zbog intenzivnog rasta i razvoja organizma.

Učenicima će biti dijeljeni školski međuobroci, odnosno hrana bogata vitaminima i mineralima, a svakom učeniku će biti izmjeren i vitaminsko-mineralni status.

Prvo mjerenje bit će na početku, a drugo, kontrolno, na kraju kampanje, gdje će učenici sami moći vidjeti odgovaraju li njihove prehrambene navike potrebama njihovog organizma za vitaminima i mineralima.

Rezultati mjerenja vitaminsko-mineralnog statusa zagrebačkih srednjoškolaca su pokazali da srednjoškolci ne unose dovoljnu dnevnu količinu vitamina i minerala.

No, mjerenje je pokazalo i da učenici mijenjaju loše prehrambene navike kada im se na to skrene pozornost.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.