Ostalo

Rizik zbog predugog gledanja televizije

Objavljeno 20.09.2017.

news.com.au

Istraživanje provedeno u Australiji povezuje pretjerano gledanje televizije s povećanjem rizika za smrt od stanja povezanih s kroničnim upalnim procesima u organizmu.
Rizik zbog predugog gledanja televizije
 

Nalazi prikupljeni tijekom 12 godina od oko 8900 odraslih osoba su objavljeni u stručnom časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise.

Pokazalo se kako je svako jednosatno povećanje prosječnog dnevnog vremena provedenog pred televizorom povezano s 12%-tnim povećanjem rizika za smrt od bolesti poput Alzheimerove, astme, kronične bubrežne bolesti ili dijabetesa.

Znanstvenici s Baker Heart and Diabetes Institute u Melbourneu naglašavaju kako su njihovi nalazi u skladu s već poznatim zdravstvenim rizicima predugog sjedenja.

U istraživanju je utvrđeno kako je predugo gledanje televizije često povezano s drugim životnim navikama koje štete zdravlju, primjerice pušenjem.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.