Mladi

Nastavak projekta "Živjeti zdravo"

Objavljeno 06.10.2017.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Kako bi se djecu i mlade potaknulo da obrate pozornost i odbace moguće nezdrave navike, ali i nauče nešto novo o seksualnom odgoju, prehrani i ovisnostima, u sklopu Nacionalnog projekta "Živjeti zdravo", financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, već se neko vrijeme održavaju predstave "Lucijina priča" i "D(n)o dna", a ovog mjeseca kreće s izvedbom još jedna, nova predstava "Ćevap i to".
Nastavak projekta "Živjeti zdravo"
 

Premijera predstave "Ćevap i to" održat će se 16. listopada u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1, s početkom u 14 sati.

Predstava je namijenjena učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole, koji će pomoću maštovitih dijaloga i gegova glumaca te interaktivnog sudjelovanja u predstavi, saznati nešto više o problemu prekomjerne tjelesne mase i debljine te važnosti pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti.

Predstava "Lucijina priča", namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda srednje škole, koja na edukativan i duhovit način pristupa pitanjima prevencije, odgovornog spolnog ponašanja i općenito brige za vlastito zdravlje, održat će se 16. studenog u 13 sati, a predstava "D(n)o dna" za učenike 1. i 2. razreda srednje škole, koja ukazuje na sve opasnosti koje skriva pijanstvo, pogotovo prvo pijanstvo, održat će se 23. studenog u 13 sati.

Nakon izvedbe svake predstave će glumci i djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo proširiti edukaciju o temi iz predstave diskusijom s učenicima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.