Žensko zdravlje

KBC Zagreb: Uspješnije liječenje raka dojke

Objavljeno 10.10.2017.

KBC Zagreb

Multidisciplinarni pristup u dijagnostici i terapiji raka dojke temelj je zbrinjavanja žena oboljelih od te maligne bolesti jer se pokazalo da se postižu 20% bolji rezultati u liječenju tamo gdje postoji organizirana skrb svih specijalnosti.
KBC Zagreb: Uspješnije liječenje raka dojke
 

U KBC Zagreb godišnje se zbog raka dojke operira oko 300 pacijentica, u što treba ubrojiti i rekonstrukcijske zahvate dojki koji se rade naknadno, kao i određeni broj operacija zbog benignih promjena na dojkama.

Na Rebru se od raka dojke liječe i žene iz manjih zdravstvenih centara koji nemaju onkološke odjele, pa se sveukupno u toj ustanovi pruži oko 4000 usluga godišnje.

Lista čekanja na operaciju dojke na Rebru je između dva i četiri tjedna, a nakon toga u roku mjesec dana počinje sustavno liječenje kemoterapijom.

Lista čekanja za radioterapiju je oko mjesec i pol dana.

Prema statistikama, u Hrvatskoj svaka deseta žena oboli od raka dojke, a u porastu su i pojavnost i smrtnost te bolesti.

Godišnje to znači oko 2500 novooboljelih žena i oko 1000 žena koje umru od raka dojke.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.