Prehrana

Radionice povodom Svjetskog dana hrane

Objavljeno 13.10.2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Povodom Svjetskog dana hrane, 16. listopada, Odjel za promicanje zdravlja (Služba za javno zdravstvo) u suradnji s Udrugom Probion i učenicima trećih razreda Osnovne škole Žuti brijeg održat će radionice pod nazivom "Tanjurić zdravlja".
Radionice povodom Svjetskog dana hrane
 

Radionice su interaktivne, a djeca su uključena u sve aktivnosti radionice te uče kroz igru, asocijacije, raspravu i promišljanje.

Cilj radionica je osvijestiti učenike o važnosti uravnotežene prehrane, educirati ih o načinima i mogućnostima usvajanje takve prehrane (na njima primjeren način), pravilnom izboru namirnica i ulozi uravnotežene prehrane na rast i razvoj.

Djeca će učiti o važnosti pozitivnog pristupa sebi i svome tijelu, o važnosti umjerenosti i raznovrsnosti u prehrani te važnosti ispravnog percipiranja uloge hrane i prehrane u našoj svakodnevici i životu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(9)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.