Ostalo

Višom cijenom protiv konzumacije šećera

Objavljeno 18.10.2017.

BBC News

Već i malim povećanjem cijene je moguće reducirati konzumaciju napitaka s visokim udjelom šećera, pokazuju podaci prikupljeni u Velikoj Britaniji.
Višom cijenom protiv konzumacije šećera
 

Nakon što je lanac od 37 restorana u toj zemlji povećao cijene napitaka s visokim udjelom šećera za 10 penija (oko 85 lipa), zabilježeno je smanjenje njihove konzumacije za 9%.

Niz ranijih studija je povezao pretjeranu konzumaciju zašećerenih napitaka s povećanjem rizika za pretilost, dijabetes tipa 2, bolesti srca, moždani udar i propadanje zuba, naglašavaju znanstvenici s London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) i University of Cambridge.

Kako piše Journal of Epidemiology and Community Health, sljedeće godine će u Velikoj Britaniji biti uveden dodatni porez na gazirane sokove s visokim udjelom šećera.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(7)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.