Mladi

Primjena marihuane u liječenju djece

Objavljeno 24.10.2017.

HealthDay

Istraživanje američkih znanstvenika iz Massachusetts General Hospital sugerira kako marihuana može imati ograničenu ulogu u liječenju djece.
Primjena marihuane u liječenju djece
 

Prema novim nalazima, primjena marihuane kod djece reducira mučninu i povraćanje nakon kemoterapije te pomaže u kontroli epileptičnih napadaja.

Nasuprot tome, marihuana nije pozitivno utjecala stanje djece s neuropatskim bolom, posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP) ili Touretteovim sindromom.

Medicinska primjena marihuane je u SAD legalna u 29 saveznih država, što znači da je dozvoljena i njezina primjena u liječenju djece.

Novi rezultati objavljeni u stručnom časopisu Pediatrics su dobiveni analizom podataka prikupljenih za potrebe 21 ranije provedene studije.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.