Prehrana

Začinima protiv pretjeranog unosa soli

Objavljeno 02.11.2017.

HealthDay

Dodavanje začina hrani povećava osjetljivost na sol te tako reducira njezinu konzuaciju, objavili su kineski znanstvenici sa sveučilišta u Chongqingu.
Začinima protiv pretjeranog unosa soli
 

Pretjerani unos soli je važan čimbenik rizika za hipertenziju, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) smanjenje konzumacije soli smatra jednim od najvažnijih ciljeva strategije za zdraviju prehranu.

Većina ljudi svakodnevno konzumira više od preporučenih 5 grama soli dnevno, dodaje znanstveni časopis Hypertension.

Novi nalazi su dobiveni analizom prehrane 600 zdravih ispitanika, a utvrđeno je i kako osobe koje preferiraju začinjenu hranu imaju znatno manji rizik za previsoki krvni tlak.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(6)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.