Čempresi
Crkvina
Čempresi
Pelin
Crkvina
Drveće
Trave
Korovi
Drveće
Trave
Korovi
Crkvina
Čempresi
Čempresi
Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo. Prijavite se!

Mladi

Radionica "Riješimo se predrasuda"

Objavljeno 14.11.2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti Odjel za promicanja zdravlja Zavoda će u suradnji s knjižnicom Grada Zagreba "Voltino" u srijedu, 15. studenog, održati radionicu namijenjenu učenicima škole "Voltino".
Radionica "Riješimo se predrasuda"

Kroz kreativnu radionicu djeci će biti približeni osnovni pojmovi vezani uz šećernu bolest.

Osim upoznavanja s činjenicama, pojmovima zdravlja i bolesti, naglasak radionice bit će na razbijanju predrasuda vezanu za ovu bolest, ali i bilo koju drugu kroničnu bolest s kojima se susreću i oni najmlađe dobi.

Kroz radionicu djeca će naučiti kako da prihvate oboljele vršnjake, ali i kako da sami prihvate bolest, ako im se dogodi ili im se već dogodila, te kako da je pretvore u izazov koji ispravnim pristupom mogu savladati.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, procjenjuje se kako danas od šećerne bolesti boluje više od 366 milijuna osoba.

Stručnjaci procjenjuju da će bez  javnozdravstvene intervencije do 2030. godine taj broj porasti na 550 milijuna.

Iz tog  ovog razloga, osim liječenja, prevencije i informativne edukacije, izuzetno je važno učiti, od najmlađe dobi, kako se nositi s kroničnim bolestima i prihvatiti ih kao životni događaj.

Jednako važno je i razbijati predrasude o bolesti, oboljelima, njihovim mogućnostima i sposobnostima da žive ispunjen i normalan život.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Brzi priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi

Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Razdoblje plodnosti žene u jednom ciklusu kratko je, svega nekoliko dana prije i nekoliko dana poslije ovulacije. KALENDAR ovulacije

KALENDAR trudnoće

Pratite trudnoću i razvoj vaše bebe iz tjedna u tjedan. KALENDAR trudnoće Uz ilustracije i opise pratite razvoj vaše bebe od začeća do njezinog dolaska na svijet.