Mladi

Radionica "Riješimo se predrasuda"

Objavljeno 14.11.2017.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti Odjel za promicanja zdravlja Zavoda će u suradnji s knjižnicom Grada Zagreba "Voltino" u srijedu, 15. studenog, održati radionicu namijenjenu učenicima škole "Voltino".
Radionica "Riješimo se predrasuda"
 

Kroz kreativnu radionicu djeci će biti približeni osnovni pojmovi vezani uz šećernu bolest.

Osim upoznavanja s činjenicama, pojmovima zdravlja i bolesti, naglasak radionice bit će na razbijanju predrasuda vezanu za ovu bolest, ali i bilo koju drugu kroničnu bolest s kojima se susreću i oni najmlađe dobi.

Kroz radionicu djeca će naučiti kako da prihvate oboljele vršnjake, ali i kako da sami prihvate bolest, ako im se dogodi ili im se već dogodila, te kako da je pretvore u izazov koji ispravnim pristupom mogu savladati.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, procjenjuje se kako danas od šećerne bolesti boluje više od 366 milijuna osoba.

Stručnjaci procjenjuju da će bez  javnozdravstvene intervencije do 2030. godine taj broj porasti na 550 milijuna.

Iz tog  ovog razloga, osim liječenja, prevencije i informativne edukacije, izuzetno je važno učiti, od najmlađe dobi, kako se nositi s kroničnim bolestima i prihvatiti ih kao životni događaj.

Jednako važno je i razbijati predrasude o bolesti, oboljelima, njihovim mogućnostima i sposobnostima da žive ispunjen i normalan život.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.