Ostalo

Dan otvorenih srca Zaklade Ana Rukavina

Objavljeno 23.11.2017.

Zaklada Ana Rukavina

U Zakladi Ana Rukavina će u povodu 11. obljetnice Anine smrti u petak biti održan Dan otvorenih srca.
Dan otvorenih srca Zaklade Ana Rukavina
 

Svi zainteresirani moći će od 10 do 18 sati saznati više od djelovanju zaklade te se upisati u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, kojem se mogu pridružiti svi zdravi građani od 18 do 40 godina.

Ovim povodom će i članovi rock skupine Psihomodo pop u prostorijama Zaklade, u Ulici kneza Mislava 10/I, u 14 sati održati kraći koncert.

Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju, kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti.

Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Važnost upisa u Hrvatski registar te djelovanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina svim zainteresiranim građanima moći će objasniti i liječnici koji će biti dostupni tijekom održavanja akcije.

Zahvaljujući brojnim darivateljima, tijekom 11 godina Hrvatski registar je s početnih 150 povećan na trenutnih 55460 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Do sada je zahvaljujući Hrvatskom registru 78 osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo novu priliku za život, a u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina je više od 13000 obitelji odlučilo darovati matične stanice iz pupkovine, od kojih je 3.237 prijavljeno u Svjetski registar.

Zaklada Ana Rukavina od 2014. dodjeljuje sredstava za stručno usavršavanje mladih liječnika iz područja hematologije i drugih srodnih specijalizacija te su do sada četiri mlada liječnika dobila priliku usavršavati se na najboljim svjetskim i europskim klinikama.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.