Mladi

Više tjelovježbe - bolje ocjene u školi

Objavljeno 10.12.2017.

Reuters

Djeca koja su tjelesno aktivnija imaju bolje rezultate na testovima iz matematike i čitanja, sugerira istraživanje provedeno u Španjolskoj.
Više tjelovježbe - bolje ocjene u školi
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Cuenci su se koristili podacima prikupljenima tijekom 26 ranijih studija u kojima je sudjelovalo više od 10000 djece mlađe od 13 godina.

Pozitivan učinak tjelovježbe je bio najizraženiji glede poboljšanja rezultata na testiranjima iz matematike, posebno kada je dodatna tjelesna aktivnost bila uključena u redovan školski raspored.

Istraživači vjeruju kako je dobivene nalaze moguće objasniti posljedicama pojačanog protoka krvi prema mozgu i posljedičnim poboljšanjem opskrbljenosti mozga kisikom i hranjivim tvarima.

To dodatno potiče formiranje kapilara i jača veze između neurona, stoji u stručnom časopisu Pediatrics.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.