Treća dob

Zagreb - Demenciji prijateljska zajednica

Objavljeno 11.12.2017.

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest

Grad Zagreb i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest (HUAB) su postigli sporazum kojim će Zagreb postati prvi grad u Hrvatskoj s titulom "Demenciji prijateljska zajednica".
Zagreb - Demenciji prijateljska zajednica
 

Brojne europske metropole su već započele svoju transformaciju u sklopu ove međunarodne inicijative.

Glavni ciljevi dogovorenog akcijskog plana su rano prepoznavanje i dijagnoza demencije kroz edukaciju stručnog osoblja i obitelji te uvođenje mini kognitivnog testa u ordinacije opće medicine, zatim unaprjeđenje institucionalne skrbi o osobama s demencijom kroz preporuke za uređenje odjela za osobe s demencijom i edukaciju osoblja u domovima zdravlja te unaprjeđenje kvalitete života osoba s demencijom u zajednici i njihovim domovima putem informativnih materijala, organizacijom javno-zdravstvenih akcija za destigmatizaciju bolesti, pokretanje savjetovališta i formiranje palijativnog tima u poodmakloj fazi bolesti.

Očekuje se kako će ovaj sporazum omogućiti kvalitetniji život za 17000 osoba s demencijom u Zagrebu o kojima se brine najmanje 43000 članova obitelji.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.