Majka i dijete

Veza imuniteta i preranog poroda

Objavljeno 03.01.2018.

HealthDay

Promjene u funkciji imunološkog sustava do kojih dolazi u trudnoći bi mogle pomoći u predviđanju rizika za prerani porod, sugerira istraživanje provedeno u SAD.
Veza imuniteta i preranog poroda
 

Znanstvenici sa Stanford University pojašnjavaju kako postupne promjene imunološkog sustava u normalnoj trudnoći imaju precizan raspored te bi pravovremeno otkrivanje odstupanja od ustaljenog rasporeda moglo ukazati na veći rizik za prerani porod.

Kako piše stručni časopis Science Immunology, istraživači već rade na krvnom testu koji bi mogao identificirati trudnice s povećanjem ovog rizika.

U dosadašnjoj fazi istraživanja su korišteni podaci prikupljeni na uzorku od 28 trudnica.

Prema podacima za SAD, 10% beba se rađa najmanje tri tjedna prije predviđenog termina.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.