Prehrana

Prehrana u prevenciji raka gušterače

Objavljeno 15.01.2018.

HealthDay

Režim prehrane s malim udjelom masti je povezan s manjim rizikom obolijevanja od raka gušterače, sugeriraju podaci prikupljeni od 46000 ispitanica starijih od 50 godina.
Prehrana u prevenciji raka gušterače
 

Nalazi koje je objavio Journal of the National Cancer Institute su rezultat 15-godišnjeg praćenja sudionica istraživanja koje su na početku promatranog razdoblja imale preveliku tjelesnu masu.

Među ispitanicama koje su ograničile unos masti je zabilježeno 35 slučajeva raka gušterače na 100000 žena, a u skupini ispitanica koje nisu smanjile unos masti je uočen 41 slučaj ove bolesti na 100000 žena.

Istraživači iz Baylor College of Medicine u Houstonu vjeruju kako su njihovi podaci primjenjivi i na muškarce.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.