Treća dob

Kongenitalne anomalije srca i demencija

Objavljeno 13.02.2018.

HealthDay

Osobe rođene s anomalijama srca imaju prosječno 60% veći rizik za demenciju u starijoj dobi, pokazalo je istraživanje provedeno u Danskoj uz sudjelovanje 10600 ispitanika.
Kongenitalne anomalije srca i demencija
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Aarhusu su se koristili podacima prikupljenima od osoba rođenih s kongenitalnim anomalijama srca nakon 1892. godine.

Kod ovih ispitanika je uočen i 160% veći rizik za demenciju koja se javlja prije 65. godine života.

Kako piše znanstveni časopis Circulation, ranije studije su već pokazale kako osobe s kongenitalnim anomalijama srca imaju veći rizik za neurorazvojne poteškoće u djetinjstvu, primjerice autizam ili epilepsiju.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.