Prehrana

Prehrana utječe na širenje raka

Objavljeno 13.02.2018.

BBC News

Nalazi britanskih znanstvenika objavljeni u znanstvenom časopisu Nature sugeriraju kako prehrana može utjecati na razvoj i širenje raka organizmom.
Prehrana utječe na širenje raka
 

Eksperimenti istraživača s University of Cambridge provedeni na životinjama su pokazali kako izbjegavanje unosa aminokiseline asparagina otežava razvoj i širenje tumora dojke.

Osim u šparorgama, asparagin je prisutan i u mesu peradi i u plodovima mora.

Znanstvenici dodaju kako je davanje lijekova koji blokiraju djelovanje asparagina također otežavalo širenje tumora kod testiranih životinja.

Lanjsko istraživanje škotskih znanstvenika s University of Glasgow je pokazalo kako izbjegavanje unosa aminokiselina serina i glicina usporava razvoj limfoma i karcinoma koji pogađaju probavni sustav.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.