Ostalo

Predavanje "Moje tijelo - put zdravlja" u srijedu

Objavljeno 24.02.2018.

Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar"

Predavanje "Moje tijelo - put zdravlja" će se održati u srijedu, 28. veljače, u Centru za zdravlje mladih, Heinzelova 62a u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati.
Predavanje "Moje tijelo - put zdravlja" u srijedu
 

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja, Centar za zdravlje mladih i Centar za poremećaje hranjenja BEA organiziraju predavanja koja će objediniti medicinsko i psihoterapijsko tretiranje pretilosti i poremećaja hranjenja.

Predavanja će održati dr. sc. Nina Petričević, dr. med. i Leandra Miletić Činić, dr. med. i psihoterapeut iz Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Nina Petričević, liječnica s velikim iskustvom u tretiranju pretilosti kod djece i mladih, održat će predavanje "Kada je debljina poremećaj prehrane?" u kojem će prikazati rad savjetovališta pri Centru za zdravlje mladih. Dr. Petričević predstavit će nekoliko slučajeva pacijenata s istom dijagnozom debljine, a s potpuno različitim psihološkim profilom i psihološkom pozadinom debljine, te ponuditi odgovor na pitanje kada je i u kojim oblicima debljina poremećaj jedenja i psihološki problem.

Leandra Miletić Činić liječnica je i psihoterapeutkinja s višegodišnjim iskustvom u radu s oboljelima od anoreksije i bulimije. U svom predavanju naslovljenom "Kako gledam, što vidim?" provest će slušatelje kroz koncept percepcije u realitetnoj psihoterapiji, te odgovoriti na pitanja: kako percipiramo sebe i svijet oko sebe, možemo li utjecati na svoju percepciju, možemo li je mijenjati te kako je relativnost percepcije povezana sa samopoimanjem osoba koje boluju od poremećaja hranjenja.

Predavanja su namijenjena stručnjacima koji svom radu susreću oboljele od anoreksije, bulimije i kompulzivnog prejedanja, ali i pretilosti (liječnicima, psihoterapeutima, nutricionistima, psiholozima i dr) te svima koje zanima ova tematika.

Sudjelovanje na predavanjima "Moje tijelo-put zdravlja" je besplatno, uz obaveznu raniju najavu na info@centarbea.hr.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.