Majka i dijete

Omega-3 u prevenciji alergija na hranu

Objavljeno 02.03.2018.

BBC News

Svakodnevni unos omega-3 masnih kiselina tijekom trudnoće i prvih nekoliko mjeseci dojenja je u novoj studiji povezan sa smanjenjem rizika za alergije na hranu kod djece.
Omega-3 u prevenciji alergija na hranu
 

Primjerice, ovakav režim unosa omega-3 masnih kiselina je povezan s prosječno 30% manjim rizikom za alergiju na jaja, utvrdili su istraživači s Imperial College London.

U njihovom istraživanju su korišteni podaci za 15000 osoba.

Prema podacima za Veliku Britaniju, alergije na hranu se javljaju kod 5% djece.

Unos omega-3 masnih kiselina je bio povezan i s prosječno 22% manjim rizikom za pojavu ekcema kod djece, dodaje stručni časopis PLOS Medicine.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.