Ostalo

Bakterije povezane s autoimunim bolestima

Objavljeno 12.03.2018.

Science Daily

Nalazi američkih znanstvenika s Yale University pokazuju kako se bakterije iz crijeva mogu premjestiti do drugih organa i izazvati autoimunu reakciju organizma.
Bakterije povezane s autoimunim bolestima
 

Istraživači u časopisu Science dodaju kako se ovakve autoimune reakcije mogu potisnuti antibioticima ili cjepivima koja ciljaju bakterije pristigle iz crijeva.

U novoj studiji je praćeno djelovanje bakterije Enterococcus gallinarum koja se spontano preselila iz crijeva do limfnih čvorova, jetre i slezene.

Nakon toga je na novim lokacijama zabilježena pojačana proizvodnja antitijela i razvoj upalnih procesa, znakova prisutnosti autoimune reakcije.

Dobiveni nalazi ukazuju na nove mogućnosti u liječenju kroničnih autoimunih stanja prouzročenih napadima imunološkog sustava na zdrava tkiva.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.