Ostalo

Nova nada u borbi protiv tzv. superbakterija

Objavljeno 16.03.2018.

BBC News

Nalazi australskih znanstvenika sugeriraju na koji način bi mlijeko čudnovatog kljunaša moglo biti učinkovito protiv bakterija otpornih na uobičajene antibiotike.
Nova nada u borbi protiv tzv. superbakterija
 

Već je ranije utvrđeno kako mlijeko ovih neobičnih sisavaca sadrži protein koji pomaže u uništenju rezistentnih bakterija, a u novoj studiji je otkriveno kako je uzrok tome jedinstvena osobina ovog proteina neviđena u više od 100000 dosad analiziranih proteinskih struktura.

Istraživači s Deakin University vjeruju kako će njihovi nalazi pomoći u razvoju novih antibiotika.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) već godinama upozorava na mogućnost da zbog širenja rezistentnih bakterija antibiotici postanu neučinkoviti u liječenju uobičajenih infekcija.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(5)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.