Tjelovježba

Tjelovježba pomaže osobama s astmom

Objavljeno 18.03.2018.

Reuters

Redovita tjelovježba je povezana s poboljšanjem kvalitete života osoba s astmom, pokazalo je istraživanje brazilskih znanstvenika sa sveučilišta u Sao Paulu.
Tjelovježba pomaže osobama s astmom
 

Prema podacima prikupljenima od 55 ispitanika, tjelesna aktivnost dovodi do povećanja broja dana bez zabilježenih simptoma astme.

Uz to, tjelovježba je u studiji reducirala učestalost apneje i simptoma depresije.

Program vježbanja je trajao tri mjeseca, a svi sudionici istraživanja su na početku promatranog razdoblja imali višak kilograma.

Znanstvenici u stručnom časopisu Medicine and Science in Sports and Exercise pišu kako je ovakve nalaze moguće objasniti činjenicom da tjelesna aktivnost uzrokuje reduciranje upalnih procesa u dišnim putevima.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(4)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.