Žensko zdravlje

"Utrka za fajterice" u subotu

Objavljeno 23.03.2018.

SVE za NJU

Udruga SVE za NJU povodom 10 godina rada Udruge i Dana narcisa organizira kampanju "Budimo zajedno - Utrka za fajterice".
"Utrka za fajterice" u subotu
 

Kampanja će se održati u subotu 24. ožujka od 10 do 14 sati na zagrebačkom Zrinjevcu.

U sklopu akcije je organizirana humanitarna utrka pod nazivom "Utrka za fajterice" oko Zrinjevca, a svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti preko izazova "Trčim za fajterice".

Tema javnozdravstvene akcije je zajedništvo u liječenju i brizi za bolesnice.

U akciji će se ujediniti svi koju pružaju podršku bolesnicama: članovi njihovih obitelji, prijatelji te predstavnici svih organizacija koje pružaju podršku akciji, a među njima su onkolozi, medicinske sestre, farmaceuti, liječnici obiteljske medicine, studenti, djelatnici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i predstavnici Udruge.

Na događanju će, tradicionalno, na edukativnim štandovima HZJZ-a i SVE za NJU građanima biti dostupne informacije i edukativni leci o prevenciji i Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke te o programima Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka i članovima njihovih obitelji.

Dan narcisa se obilježava prve subote u proljeću i niz godina ima važnu ulogu u osvješćivanju javnosti o načinima i važnosti ranog otkrivanja raka dojke.

Udruga SVE za NJU je osnovana 21. ožujka prije deset godina i Dan narcisa na neki način obilježava i kao svoju godišnjicu postojanja.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(3)
5.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.