Treća dob

Veza sjedenja i demencije

Objavljeno 15.04.2018.

Tech Times

Istraživanje provedeno na University of California je ukazalo na veći rizik za promjene mozga povezane s demencijom kod osoba koje sjede više od 3 sata dnevno.
Veza sjedenja i demencije
 

Uočene promjene su najprisutnije u dijelu mozga ključnom za formiranje pamćenja te se smatraju prethodnicom slabljenja kognitivnih sposobnosti i demencije, objavio je znanstveni časopis PLOS One.

Novi nalazi su prikupljeni od 35 ispitanika u dobi od 45 do 75 godina.

Znanstvenici naglašavaju kako je veza sjedenja i rizika za demenciju bila neovisna o ukupnoj količini tjelesne aktivnosti ispitanika.

Po njihovim riječima, dobivene rezultate je moguće objasniti prisutnošću upalnih procesa koji reduciraju stvaranje novih krvnih žila i stanica u mozgu.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.