Ostalo

Učinkovitost poreza na gazirane sokove

Objavljeno 16.04.2018.

HealthDay

Uvođenje dodatnog poreza na gazirane sokove je u američkoj Philadelphiji dovela do 40%-tnog smanjenja njihove konzumacije.
Učinkovitost poreza na gazirane sokove
 

Istraživanje znanstvenika s Drexel University je pokazalo i kako je lokalni porez doveo do smanjenja učestalosti konzumacije energetskih napitaka za 64%.

Istovremeno je zabilježeno povećanje potrošnje mineralne vode, piše American Journal of Preventive Medicine.

Gradske vlasti su se na uvođenje dodatnog poreza odlučile zbog negativnog utjecaja na zdravlje napitaka s visokim udjelom šećera.

Ukupni iznos dodatnog poreza u Philadelphiji iznosi oko 20% cijene nekog gaziranog soka.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.