Tjelovježba

Utjecaj neaktivnosti na urinarni trakt

Objavljeno 17.04.2018.

Reuters

Tjelesna neaktivnost je u novom istraživanju provedenom na muškarcima prosječne dobi 40 godina povezana s povećanjem rizika za simptome koji pogađaju urinarni trakt.
Utjecaj neaktivnosti na urinarni trakt
 

Južnokorejski znanstvenici sa sveučilišta u Seulu svoje nalaze temelje na podacima prikupljenima od gotovo 70000 muškaraca tijekom više od 30 mjeseci.

Kako piše stručni časopis BJU International, svako povećanje tjelesne aktivnosti je bilo povezano s reduciranjem prisutnosti simptoma koji pogađaju urinarni trakt.

S druge strane, povećanje vremena provedenog u sjedećem položaju je dovodilo do proporcionalnog povećanja učestalosti ovih simptoma.

Znanstvenici dodaju kako je uočena veza tjelesne neaktivnosti i simptoma poput učestale potrebe za mokrenjem bila neovisna o čimbenicima poput pretilosti ili dijabetesa.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

Vježbe istezanja

Vježbe istezanja mogu provoditi sve osobe bez obzira na životnu dob.

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.