Muško zdravlje

Kontracepcijska injekcija za muškarce?

Objavljeno 21.04.2018.

UPI

Američki znanstvenici s University of North Carolina su razvili kemijski spoj koji učinkovito reducira pokretljivost spermija, objavio je stručni časopis PLOS ONE.
Kontracepcijska injekcija za muškarce?
 

Spoj nazvan EP055 se veže uz proteine na spermijima te nema utjecaja na hormone, pojašnjavaju istraživači.

Prema dosad provedenim eksperimentima na majmunima, ovakav pristup nema negativne popratne učinke.

Testiranja su pokazala kako primjena EP055 u roku od 6 sati smanjuje pokretljivost spermija za 80%, a u roku od 30 sati za 100%.

Pokretljivost spermija se počinje normalizirati 78 sati nakon kontracepcijske injekcije, a potpuno je normalizirana u roku od 18 dana.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.