Majka i dijete

Studija o uzroku preranog poroda

Objavljeno 27.04.2018.

HealthDay

Istraživanje provedeno na University of California sugerira kako uzrok preranih poroda može ležati u preranoj aktivaciji imunološkog sustava fetusa.
Studija o uzroku preranog poroda
 

Novi nalazi ukazuju na mogućnost da obrambeni sustav fetusa u takvoj situaciji majčine stanice doživljava kako strana tijela od kojih se mora obraniti, što dovodi do trudova i ranijeg poroda.

Testiranja 159 uzoraka krvi iz pupkovine prerano rođenih beba su potvrdila visoku prisutnost stanica imunološkog sustava proizvedenog od strane fetusa, dodaje stručni časopis Science Translational Medicine.

Naknadna laboratorijska testiranja su pokazala kako do ovakve reakcije imunološkog sustava fetusa dolazi zbog napada na majčine stanice.

Prema podacima za SAD, više od 10% trudnoća završava prije 37. tjedna.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.