Tjelovježba

Akcija prevencije raka u subotu

Objavljeno 16.05.2018.

Aktivna Hrvatska

U zagrebačkom parku Maksimir će u subotu biti održana javnozdravstvena akcija "12 minuta kretanja protiv raka".
Akcija prevencije raka u subotu
 

Akcijom se želi naglasiti važnost prevencije svih vrsta raka.

U organizaciji surađuje sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska, a građani, profesionalni i rekreativni sportaši te liječnici će 12-minutnim trčanjem i brzim hodanjem moći sudjelovati pod vodstvom stručnjaka s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Akcija će započeti u 11 sati na ulazu Prilesje kod Mogile, a njome se želi upozoriti i na važnost poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave maligne bolesti.

Kada bi svaki dan brzo hodali barem 12 minuta i pridržavali se 12 preporuka europskog kodeksa prevencije raka smanjili bismo svake godine broj umrlih osoba od raka za više od 30%, dodaju organizatori.

Hrvatska je 2017. godine bila prva država u Europi koja je podržala inicijativu Europske lige protiv raka pod nazivom I CAN run against CANcer.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.