Majka i dijete

Studija podupire drijemanje u trudnoći

Objavljeno 17.05.2018.

Reuters

Istraživanje provedeno u Kini ukazuje na za trećinu manji rizik za premalu porođajnu masu kod djece čije su majke tijekom trudnoće redovito spavale i tijekom dana.
Studija podupire drijemanje u trudnoći
 

Znanstvenici sa sveučilišta u Wuhanu kažu kako su njihovi nalazi potvrda da su kvaliteta i trajanje sna važni čimbenici rizika za niz perinatalnih komplikacija.

Porođajna masa ispod 2500 grama je povezana s povećanjem rizika za niz poteškoća sa zdravljem u djetinjstvu i odrasloj dobi, uključujući bolesti dišnog sustava, dijabetes i hipertenziju.

Novi rezultati objavljeni u stručnom časopisu Sleep Medicine su prikupljeni na uzorku od oko 10000 ispitanica i njihove djece.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.