Majka i dijete

SUDOCREM care & protect

Objavljeno 23.05.2018.

PLIVAzdravlje.hr

Uredništvo

PLIVA je svoju paletu bezreceptnih proizvoda upotpunila novim proizvodom SUDOCREM care & protect, zaštitnom masti za prevenciju pelenskog osipa.
SUDOCREM care & protect

Što je pelenski osip?

Pelenski osip predstavlja oblik iritativnog dermatitisa. Iritacijski pelenski osip tipično nastaje na konveksnim površinama kože koje su u doticaju s pelenom, što uključuje stražnjicu, donji dio abdomena, spolovilo i gornji dio bedara. Radi se o upali koju uzrokuje vlaga i kontakt sa stolicom i mokraćom. Počinje laganim crvenilom kože na pelenskom području, a posljedica je bolna osjetljivost i nelagoda. Koža može izgledati upaljeno i toplo na dodir. Smatra se da svako dijete tijekom nošenja pelena barem jedanput razvije pelenski osip, a prevalencija se procjenjuje na 7-35 % tijekom nošenja pelena. Pelenski osip se može javiti već i u prvom mjesecu života.

Zašto nastaje pelenski osip?

Pelenski osip je česti oblik upale kože kod dojenčadi a najčešće se javlja u dobi od 8 do 10 mjeseci. Može se javiti kao posljedica dodira mokraće i stolice s bebinom kožom. Češće se javlja kod dojenčadi nakon uvođenja nemliječne dohrane, kod primjene antibiotika, cjelonoćnog san po prvi put, nutritivne alergije te za vrijeme nicanja zubi.

Kako spriječiti pojavu pelenskog osipa?

Što prije promijenite prljavu pelenu vašeg djeteta kako bi koža čim kraće bila izložena iritansima iz urina i stolice. Pažljivo operite pelensko područje i nježno posušite. Komade sasušene stolice treba nježno skinuti vatom i uljem. Ostavite djetetovu guzu izloženu zraku kada god je to moguće. Upotrebljavajte kremu kod svakog mijenjanja pelene za stvaranje zaštitne barijere da biste zaštitili bebinu kožu. Spriječiti pelenski osip možete svakodnevnim nanošenjem Sudocrem care & protect masti s trostrukim zaštitnim učinkom.

Što je Sudocrem care&protect?

Sudocrem care & protect je zaštitna mast s trostrukim učinkom za prevenciju pelenskog osipa. Stvara zaštitni sloj, održava kožu zdravom i štiti od infekcija. Namijenjen je svakodnevnoj njezi pelenskog područja, a sadrži 5 % dekspantenola, lanolin, vitamin E i ekstrakt sjemenki grožđa.

 

Sudocrem care & protect je medicinski proizvod i dostupan je samo u ljekarnama.

 

 

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(8)
4.3 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.