Ostalo

Utjecaj online igara na mentalne sposobnosti

Objavljeno 13.06.2018.

Live Science

Igranje online igara koje vježbaju sposobnost pamćenja i rasuđivanja koristi osobama starijim od 50 godina, sugerira istraživanje provedeno na King's College London.
Utjecaj online igara na mentalne sposobnosti
 

Britanski znanstvenici su utvrdili kako mentalne vježbe imaju pozitivan učinak na mozak osoba starijih od 50 godina te im pomažu u svakodnevnim zadaćama poput kupovanja i kuhanja.

U šestomjesečnom istraživanju je sudjelovalo oko 7000 ispitanika.

Dio sudionika istraživanja je potican da igra online igre po desetak minuta koliko god su to puta htjeli.

Drugi su dobili zadatak obavljati jednostavno pretraživanja interneta.

Pokazalo se kako nakon šest mjeseci ispitanici koji su igrali online igre imaju bolje mentalne sposobnosti u odnosu na one koji nisu igrali.

Koristi su se vidjele kod onih koji su igrali igre barem pet puta tjedno, objavio je Journal of Post-acute and Long Term Care Medicine.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.

Besplatni newsletter

Svakodnevno biramo najzanimljivije za vas i šaljemo.