Majka i dijete

Važnost unosa vitamina D u trudnoći

Objavljeno 15.06.2018.

Live Science

Unos hrane bogate vitaminom D u trudnoći smanjuje rizik za alergije kod djece za 25%, pokazalo je istraživanje provedeno na Mount Sinai Hospital u New Yorku.
Važnost unosa vitamina D u trudnoći
 

Američki specijalisti trudnicama savjetuju posezanje za vitaminom D iz prirodnih izvora poput jaja, mliječnih proizvoda, plave ribe, teleće jetrice i iz ulja jetre bakalara, umjesto uzimanja suplemenata u kapsulama koji su se u studiji pokazali neučinkovitima.

Tijekom novog istraživanja je praćeno 1248 majki i njihove djece od prvoga tromjesečja majčine trudnoće do sedme godine djetetova života.

Alergijski testovi provedeni su u trudnoći, odmah po rođenju i u trenutku polaska djeteta u školu.

Rezultati istraživanja objavljeni su u stručnom časopisu Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave. Članak odražava medicinske stavove važeće u trenutku objave.
HQ/MED/17/0046

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

KALENDAR ovulacije

Izračunaj plodne dane
Datum početka posljednjeg ciklusa:
Trajanje menstruacijskog ciklusa:

BMI za djecu

Izračunajte BMI za djevojčicu ili dječaka. BMI za djecu Djevojčice i dječaci imaju različite vrijednosti BMI-a tijekom odrastanja. Važno je koristi kalkulator primjeren za dob.