Ostalo

Dan Hrvatskog saveza slijepih, 16.6.

Objavljeno 15.06.2018.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), u svijetu živi 39 milijuna slijepih osoba te prevalencija sljepoće iznosi oko 5 na 1000 stanovnika.
Dan Hrvatskog saveza slijepih, 16.6.
 

U Hrvatskoj se u okviru Registra osoba s invaliditetom prati broj osoba oštećena vida, ali samo onih kod kojih postoji invaliditet temeljem tog oštećenja.

Na taj je način u Hrvatskoj registrirana 17371 osoba čiji je uzrok invaliditeta sljepoća i znatna slabovidnost te prevalencija oštećenja vida kao uzroka invaliditeta iznosi 4 na 1000 stanovnika.

Svakodnevni problemi slijepih su gotovo nezamislivi onima koji vide, a ključnu ulogu u skrbi za osobe sa sljepoćom ima Hrvatski savez slijepih.

I ove će se godine 16. lipnja svečano obilježiti Dan Saveza, u cilju senzibilizacije društva na probleme slijepih osoba, ali i unapređenje kvalitete života i izjednačavanje mogućnosti za ovu posebice vulnerabilnu populaciju.

Ove godine će se i Hrvatski zavod za javno zdravstvo aktivno uključiti u proslavu prezentacijom rezultata istraživanja o kvaliteti života slijepih osoba.

Sve vijesti vezane uz ovu temu pronađite ovdje
(0)
0.0 od 5

Priručnik bolesti

Odaberite grupu bolesti ili pretražite po ključnoj riječi
Priručnik bolesti sastavljen je kako biste se brzo informirali o bolesti koja vas zanima. Određene bolesti posebno su obrađene u okviru skupine na Mapi tijela kojoj pripadaju te ih svakako potražite.

vezani članci

Test erektilne funkcije

Ispunite upitnik procjene erektilne funkcije. Test erektilne funkcije Kvaliteta spolnog života jedan je od najvažnijih segmenata kvalitete života muškarca.

IPSS UPITNIK

Ispunite upitnik procjene tegoba mokrenja. IPSS UPITNIK Poremećeno mokrenje često vezuje uz sebe i poremećaje kontinencije te seksualnih funkcija.